Dit ontwerp aan de Drentse Hoofdvaart in Bovensmilde is het resultaat van een ingrijpende verbouwing van het huidige jaren 70 pand. Het huidige pand is te klein en voldoet niet aan de wensen en eisen van de bewoners. Het ontwerp betreft in hoofdlijnen het toevoegen van een woonkeuken aan de achterzijde gekoppeld aan een overdekt buitenterras met een extra slaapruimte en badruimte op de verdieping. Aan de voorzijde een grotere woonkamer met meer uitzicht op de Drentse Hoofdvaart.

Locatie

Bovensmilde

Jaar

2023

Oppervlakte

ca. 160m2

Kenmerken

Woning verbouwing en uitbreiding

Belangrijke wensen waren een grote woon- eetkeuken met bijkeuken aan de achterzijde. gericht op het platteland (vrij uitzicht), met een groot overdekt buitenterras. Tevens een grotere woon/zithoek aan de voorzijde met uitzicht op de Drentse Hoofdvaart. Op de verdieping boven de woonkeuken aan de achterzijde wordt onder de kap tevens een nieuwe hoofdslaapkamer met eigen badkamer toegevoegd met uitzicht op het platteland.

De gewenste uitbreiding wordt gerealiseerd door de bestaande kap aan te passen. De kap wordt vergroot en rust aan de beide zijkanten op houten kolommen. De kap wordt aan de achterzijde doorgetrokken om een gewenste overkapping van het buitenterras te realiseren. Ook aan de voorzijde wordt de kap verlengd. Zo ontstaat een nieuw en groter pand met een hedendaagse uitstraling. Een symmetrische kap van ca. 9 bij 22 meter waaronder zich de gehele woonbeleving afspeelt. Zowel binnen als buiten.

Bekijk ook onze andere projecten

Interesse?