Uit het jaar 2012 is dit huis in Assen. Het vervangt een kleiner en gedateerd huis uit de jaren 50. Het huis heeft een L-vormige plattegrond met een traditioneel uiterlijk van rode baksteen en een grote bijbehorende kapverdieping afgewerkt met zwarte keramische dakpannen. Rechts van de woning is het entreegebied. In de zijbeuk een deel van de living met zicht op het entreegebied. De voorzijde bevat de hoofdslaapkamer met eigen badkamer. Onder de kap bevinden zich de rest van de slaapvertrekken, sanitair en technische ruimte.

Locatie

Assen

Jaar

2010

Oppervlakte

ca. 162m2

Kenmerken

Vrijstaand huis

Een grote living met zithoek, doorkijkhaard en eetkeuken is gelegen aan de achterzijde gericht op de tuin. Tussen beide ruimtes bevindt zich de doorkijkhaard. Zithoek en woonkeuken zijn visueel verbonden, maar kunnen akoestisch van elkaar worden gescheiden via glazen schuifdeuren. Beide ruimtes hebben middels grote schuifpuien uitzicht en toegang tot de tuin en het bijbehorende iets verhoogde buitenterras.

Links grenst de woning aan een brede openbare groenstrook. De woonkeuken heeft naast uitzicht op het achtererf ook zicht op deze groenstrook. Evenals de bijkeuken en de badkamer van de hoofdslaapkamer. Op de kapverdieping zorgt de lange dakkapel voor voldoende ruimte, daglichttoetreding en uitzicht voor de badkamer en een tweetal ruime slaapkamers.

Bekijk ook onze andere projecten

Interesse?