Ik ben Gerard Bucking, Architect en eigenaar van Bucking Architecten. Bucking Architecten is een architecten- en ingenieursbureau en bestaat sinds 1990. In het begin hield het bureau zich bezig met het ontwerpen van woningen, aan- en uitbouwen, en bouwtechnische dienstverlening. In samenwerking met het Delftse bureau Ixion Architecten ontstonden ontwerpen voor onder andere een tropisch zwemparadijs in Oostenrijk, winkelinterieurs en individuele woningbouw. In samenwerking met architect Fons Verheijen werd een architectonische studie ontwikkelt voor de gemeente Delft. De opdracht resulteerde in een belangrijk en grootschalig uitgevoerd stadsvernieuwingsproject, de Doelentuin in het centrum van Delft, uitgevoerd in de jaren 90. Nieuwbouw en verbouwingen werden onder andere gerealiseerd in Delfgauw, Capelle a/d IJssel en Boskoop. Naast ontwerpwerk was het bureau actief in bouwtechnische dienstverlening voor Vereniging Eigen Huis, aannemers en particuliere opdrachtgevers. Tevens werden op energiegebied als EPA deskundige (Energie Prestatie Adviseur), energie labels afgegeven voor woningen inclusief bijbehorende maatwerk besparingsadviezen.

Sinds 2008 is het bureau gevestigd in Assen. Als geboren en getogen Noorderling verhuisde Gerard terug naar zijn geboortestreek. Het bureau continueerde zijn activiteiten in Assen wat sinds 2010 onder andere resulteerde in nieuw- en verbouw van woningen en kantoorruimte in Assen, Paterswolde, Stadskanaal, Zeegse en Haren. In 2013 werd de opleiding ”aardbevingen en diepe ondergrond” aan de Hanze Hogeschool gevolgd en daarmee de bureaukennis uitgebreid met expertise op de veelomvattende en complexe problematiek van de Groningse aardbeving schade. Sindsdien zijn diverse activiteiten in dit kader door het bureau uitgevoerd en is tevens waardevolle kennis opgedaan m.b.t. aardbevingsbestendig bouwen.
Momenteel werkt het bureau aan nieuwbouw en verbouwingsprojecten voor zowel woningbouw als kantoren. Als zelfstandig bureau en/of in samenwerking.

Enkele andere afbeeldingen van projecten van Bucking Architecten. Een villa met een zwevende trap naar een kleine bibliotheek op de verdieping aan de woonkamervide in Boskoop. De uitbreiding van een vrijstaand jaren 70 huis in Capelle a/d IJssel met werkvertrek beneden en gastenverblijf boven, naast de bestaande entree, met een glazen verbindingsgang op de verdieping. Een vakantiewoning met buitenterras in het bosrijke Zeegse.

Interesse?